witte golf menu
vorm onder foto
lijntekening lichtgroen

Thuis of ziekenhuis

In Nederland kun je, vanaf 37 weken zwangerschap, zelf kiezen waar je onder onze begeleiding wil bevallen; thuis, in het geboortecentrum of in het ziekenhuis. Dit laatste wordt ook wel een poliklinische bevalling genoemd. Wil je meer weten over de verschillen? Lees dan hier verder.

Foto’s door Rebekka Photography

ziekenhuis of thuis

Kies een plek waar jij je ontspannen voelt

Een bevalling zonder medische indicatie in het ziekenhuis of in het geboortecentrum wordt ook, net als thuis, begeleidt door één van onze verloskundigen. Er is eigenlijk maar één belangrijk punt: waar voel jij je het prettigst, waar kan jij het best ontspannen. Dat is de plek waar je het beste kan bevallen.

Je kunt met ons bevallen in het geboortecentrum in het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, in het Maasstad ziekenhuis of in het geboortecentrum Sophia in Rotterdam. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, ben je hiervoor mogelijk een eigen bijdrage verschuldigd.

We vragen in de zwangerschap altijd of je al na hebt gedacht waar je wil bevallen. De beslissing hoeft nooit gelijk genomen te worden. Zelfs op het moment van bevallen kun je nog veranderen van gedachten.

Hieronder vindt je een overzicht van de overeenkomsten en verschillen tussen de ziekenhuizen waarmee wij samenwerken. 

Goed om te weten: In sommige ziekenhuizen is het ook mogelijk om een informatieavond te bezoeken of een rondleiding te krijgen. Ook is er op de websites een digitale rondleiding te vinden.

Overeenkomsten en verschillen tussen ziekenhuizen