witte golf menu
vorm onder foto
lijntekening lichtgroen

Kraamzorg

Een kraamverzorgster is voor de meeste gezinnen onmisbaar na de bevalling. Zij komt in de eerste week na de bevalling dagelijks bij je langs om jou en je kindje te helpen verzorgen en te ondersteunen. Verder zijn ze gespecialiseerd in het ondersteunen bij borst- of flesvoeding.  

vivian kraamzorg

Welke zorg geeft kraamzorg?

Iedere vrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg, minimaal 24 uur zorg, verdeeld over 8 dagen. De standaard zorg bedraagt 49 uur in 8 dagen. Meer is mogelijk als er een medische reden voor is. Mocht je thuis bevallen, dan assisteert de kraamzorg ons tijdens jouw bevalling.

Een kraamverzorgster leert jou en jou partner alles over de verzorging van jullie baby.

Ze houdt jou herstel in de gaten door het uitvoeren van controles zoals het meten van je temperatuur en pols.

Ze houdt de ontwikkeling van de baby in de gaten door het uitvoeren van controles zoals temperaturen en wegen.

De kraamverzorgster geeft begeleiding bij borstvoeding

Bepaalde huishoudelijke taken zoals het verschonen van jou bed en het wassen van de babykleding worden door de kraamverzorgster gedaan.

Schrijf jezelf in bij een kraamzorgorganisatie

Meld jezelf op tijd aan bij een kraamzorgorganisatie. Na de termijnecho kun je jezelf aanmelden bij een kraamzorgorganisatie, doe dit in ieder geval voor de 16e zwangerschapsweek. Mocht je kiezen voor een zelfstandige kraamverzorgster, dan kun je je beter zo snel mogelijk aanmelden. Hieronder vindt je een lijst van organisaties waarmee we een prettige samenwerkingen hebben. Je bent vrij om een organisatie te kiezen die bij jou past.