witte golf menu

ONS TEAM

froucke snel

Froucke

Snel – Roelevink

Verloskundige - Echoscopiste

BIG-nummer: 89039599003

Op de middelbare school wist ik al dat ik verloskundige wilde worden, het sociale van het vak, gecombineerd met het medische en de zelfstandigheid, leek mij een fijne combinatie. Na 3x aanmelden werd ik eindelijk toegelaten in Rotterdam, dus ben ik vertrokken uit het Friese land, om in Rotterdam te gaan wonen en Verloskunde te gaan studeren. 

Aansluitend aan mijn studie kon ik de praktijk van Gré Keijzer overnemen in Krimpen aan de Lek. Met dat praktijkdeel ben ik gaan fuseren met Lies des Bouvrie en Michèle Noorland. in Krimpen aan den IJssel/Ouderkerk aan den IJssel. Lang hebben we met z’n drieën gewerkt. Vervolgens zijn er door de jaren heen wisselingen geweest, we hebben afscheid genomen van collega’s en weer nieuwe mogen begroeten. Wat me altijd heeft verwonderd, is dat ondanks alle wisselingen, we toch altijd weer een nieuw team vormen en dat we elkaar kunnen aanvullen. 

Wat me nog steeds raakt in ons vak, is datgene wat ik vroeger ook al bedacht had. De afwisseling, het mooie contact wat je kan hebben op het spreekuur, bij de bevallingen en de visites. Het ontroerende van de echo’s, als we met elkaar naar een springende baby zitten te kijken. 

De bonus is om het bijzondere van de bevallingen mee te mogen maken. Bijvoorbeeld ergens in de verstilde nacht zijn, waar een baby geboren wordt en dan achteraf weer voldaan naar huis rijden door de mooie Krimpenerwaard, met soms zicht op een prachtige zonsopgang. 

Tot ziens bij jullie echo of zwangerschapscontrole ! 

marloes rexwinkel

Marloes

Rexwinkel – van der Waal

Verloskundige - Echoscopiste

BIG-nummer: 49063620003

Het beroep verloskundige sprak mij direct aan. Het begeleiden van vrouwen en hun partners naar het ouderschap. Een intieme en intense reis, die vaak mooi maar soms ook verdrietig kan zijn. Een reis waarin je als verloskundige zo waardevol bent, een vraagbaak en een steunpilaar. 

Ik heb de opleiding in Kerkrade / Maastricht gevolgd en ben direct daarna in deze praktijk aan het werk gegaan. Krimpen en de Krimpenerwaard is de plek waar mijn jeugd ligt. De omgeving is vertrouwd en de diversiteit is erg leuk. Van ontmoetingen met kleine gezinnen, grote gezinnen en diverse culturen, tot langs mogen komen in de meest uiteenlopende woningen als boerderijen en binnenvaartschepen. Geen dag is het zelfde, wat het leuk maar ook uitdagend maakt.  

Ik kijk er erg naar uit om jullie te mogen begeleiden bij deze bijzondere reis. Tot snel! 

eva kooistra

Eva

Kooistra

Verloskundige - Anticonceptie

BIG-nummer: 89911646803

Deze droom is uitgekomen en ik kan me nog steeds geen mooier vak voorstellen. 

Vooral de combinatie van het medische en het sociale aspect sprak me aan. 

In het tweede jaar heb ik stage gelopen in deze praktijk en het jaar daarna werd ik gebeld met de vraag of ik na mijn afstuderen wilde komen werken, daar hoefde ik geen seconde over na te denken! In juli 2009 startte ik mijn eerste dienst in deze praktijk en ik heb altijd gevoeld dat ik hier hoor. 

Elke zwangerschap en bevalling is anders en geen dag is hetzelfde in de verloskunde. 

Tijdens de zwangerschap vind ik het leuk om in gesprek te gaan, om de zwangere en haar partner te leren kennen en te weten hoe het met hen gaat. Het blijft bijzonder om aanstaande ouders te zien toegroeien naar het ouderschap en hen bij te mogen staan op de mooie, maar soms ook verdrietige momenten. Mijn doel is om de juiste zorg, op de juiste plek en in de juiste vorm aan te bieden. Dit doe ik samen met mijn lieve collega’s en in goede samenwerking met diverse zorgverleners in de regio. Mijn missie is geslaagd als jullie met een goed gevoel terug kijken op de periode die jullie bij ons zijn geweest. 

lieke van houts

Lieke

van Houts

Verloskundige - Anticonceptie

BIG-nummer: 99915814303

Ik wist lang niet welke studie ik wilde gaan volgen. Uiteindelijk leek een studie in de gezondheidszorg mij leuk. De zelfstandigheid die je als verloskundige hebt en het persoonlijke contact dat je hebt met de aanstaande ouders heeft mij uiteindelijk doen besluiten om verloskundige te worden.  

Het werken in Krimpen a/d IJssel e.o. vind ik erg leuk. Het dorpse doet me denken aan Brabant. Als ik mijn visites rijd door de mooie omgeving hier in de Krimpenerwaard kan ik echt genieten. Inmiddels werk ik alweer een hele tijd in deze praktijk waardoor ik gezinnen steeds beter leer kennen. Ik heb al een aantal keer meerdere bevallingen in hetzelfde gezin mogen begeleiden, dit is erg bijzonder. Ook ben ik erg blij met mijn collega’s en onze fijne, gezellige praktijk.  

Wat voor mij het werk als verloskundige zo bijzonder maakt is het contact dat je hebt met de (aanstaande) moeders en hun gezinnen. In veel gevallen kun je echt iets voor iemand betekenen en dat geeft veel voldoening. Het proces van zwangerschap tot geboorte, mensen ouders zien worden, blijft speciaal. Ik kan me nog steeds verwonderen over het proces rondom zwangerschap en geboorte. Het is fijn om er als verloskundige ook te kunnen zijn als het minder goed gaat met iemand. De zwangerschap en het moederschap zijn niet altijd een roze wolk. Ik bied graag een luisterend oor en denk met je mee. Wat ik jou als verloskundige hoop te kunnen geven is het vertrouwen in jezelf om sterk de bevalling en het ouderschap in te gaan.  

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten in onze praktijk!  

iris van arendonk

Iris

van Arendonk

Verloskundige - Anticonceptie

BIG-nummer: 299931343503

Mijn moeder werkt in de zorg en als klein meisje wist ik al snel dat ik dat ook wel zou willen.  

Tijdens de open dag van de opleiding was ik meteen verkocht. Ik zou verloskundige worden en zo geschiedde.   

Jullie tijdens de zwangerschap ondersteunen in de weg naar het ouderschap doe ik dagelijks met veel plezier. Ik hoop jullie tijdens dit proces in je eigen kracht te zetten, zodat jullie de zwangerschap en bevalling vol vertrouwen mogen ervaren. Ook voor het plaatsen van spiralen kun je bij mij terecht.  

liesbeth kroon

Liesbeth

Kammeraat - Kroon

Verloskundige - Anticonceptie

BIG-nummer: 09060324403

Ik heb altijd al verloskundige willen worden, toen mijn tante een baby kreeg vond ik dat dat als jong meisje erg fascinerend. Maar vooral baby’s vond ik erg schattig, ik was een echte poppenmoeder!

Toch heb ik een omweg gemaakt voordat ik verloskundige werd. Na de middelbare school ben ik verpleegkunde gaan studeren met een specialisatie als dialyseverpleegkundige. Ik had het daar erg naar mijn zin en in de tijd dat mijn kinderen geboren werden was het een ideale baan die goed te combineren viel als jonge moeder.

Toen ik zelf zwanger was heb ik van dichtbij het vak mogen ervaren. Marloes en Eva waren bij mijn bevallingen. Ze hebben een onuitwisbare indruk gemaakt en dat wilde ik ook graag voor andere vrouwen kunnen betekenen. 

Toen de jongste 4 werd begon het te kriebelen, ik wilde nog altijd verloskundige worden Terug de schoolbanken in. Na 4 jaar fulltime studeren mocht ik mezelf dan eindelijk verloskundige noemen! Het leuke is dat “mijn” verloskundigen toentertijd nu mijn collega’s zijn geworden! Het mooie vind ik dat je als verloskundige eigenlijk 3 banen hebt. Je hebt spreekuur, je rijd vistes en je mag bevallingen begeleiden! Het is prachtig om getuige te mogen zijn van een alledaags wonder van zwangerschap tot geboorte. Een vak wat nooit verveeld. 

 In deze praktijk heb ik helemaal mijn draai gevonden. De nuchtere Krimpense mentaliteit, van het boerenland tot het stadse Rotterdam, het is hier allemaal. Ook de samenwerking met alle instanties zoals het Consultatiebureau, het ziekenhuis, de huisartsen zijn hier prima geregeld. 

julia van bloois

Julia

van Bloois – Kraan

Verloskundige

BIG-nummer: 09931854603

Al van jongs af aan schreef ik in elk vriendenboekje dat ik later graag verloskundige wil worden. Hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd door mijn moeder die altijd heeft gewerkt in de kraamzorg. Mijn studiekeuze was daardoor snel gemaakt. Inmiddels mag ik mij officieel verloskundige noemen en geniet ik enorm van dit prachtige vak. Elke geboorte blijft wonderlijk en geen dag is hetzelfde.  

Wat ben ik blij dat ik deze passie mag delen met dit hechte team van verloskundigen bij IJssel & Lek.  

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten in onze gezellige praktijk! 

verloskundige kirsten

Kirsten

van Niedek

Verloskundige

BIG-nummer: 89929200703

Ik bleek onverwacht in stuitligging te liggen. Met een noodgang zijn we over de busbaan naar het IJsselland ziekenhuis geracet. In het ziekenhuis heb ik het zelfs voor de artsen nog even spannend gemaakt door eerst met alleen 1 been en bil geboren te worden waarna de weeën stil vielen. Eind goed, al goed om 4:18 was ik daar, roze en huilend! 

Ik heb biologie/fysiologie en anatomie altijd heel interessant gevonden maar heb nooit de ambitie gehad om dokter te worden. In de verloskunde komt alles veel mooier samen, wel het bijzondere proces van een nieuw mensje wat gevormd wordt, maar ook de twee (aanstaande) ouders die zich mentaal gaan voorbereiden op het grootste avontuur van hun leven. Het leek me prachtig om ouders hierbij te kunnen bijstaan. Na een dagje spreekuur meelopen wist ik het 100% zeker en ben ik er ook 100% voor gegaan. 

De afwisseling van ons vak vind ik het leukst. Als ik mijn dienst start weet ik nooit hoe het gaat lopen. Heb ik die dag 5 kraamvisites? Belt er nog iemand met (acute) klachten? Of mag ik, terwijl de wereld nog in diepe slaap is, een nieuw mensje op de wereld verwelkomen? 
Ook vind ik het mooi dat je als verloskundige nooit uitgeleerd bent. Elke vrouw is uniek en beleeft de zwangerschap en het moederschap op haar eigen manier. Ook elk geboorteverhaal We willen met aandacht en zorg graag jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd begeleiden. Dit doen we door de zorg op jou en je partner af te stemmen. We delen hierin onze kennis en ervaring. We willen graag zorg op maat leveren en zullen daarin altijd met jullie in gesprek gaan en blijven. is uniek. Ik krijg dus ook elke keer weer nieuwe inzichten van jullie.

Ik heb na het behalen van mijn diploma op meerdere plekken gewerkt maar wat ik erg fijn vind is dat het voor mij -als geboren Capelse, maar getogen Krimpense- een thuiswedstrijd is ;)
En waar ik trots op ben als verloskundige en mede-mama is het vertrouwen in eigen lijf van de dames hier. Het durven vertrouwen op het moederinstinct en de rotsvaste overtuiging dat wij als vrouw dit gewoon kunnen en hiervoor gemaakt zijn. 

sonja van gelder

Sonja

van Gelder

Praktijkassistente

Sinds januari 2023 werk ik met veel plezier bij deze warme, open en gezellige praktijk. Op deze manier ben ik nog steeds betrokken in de bijzondere wereld van de geboortezorg.

Samen met Romy zijn wij vaak het eerste aanspreekpunt aan de telefoon en bij het spreekuur. 

Naast de telefoon, plannen wij afspraken en zorgen wij ervoor dat alle administratie, die bij de begeleiding van een zwangere komt kijken, op orde is.  

Bij zorgen, twijfels of vragen sta ik jullie graag te woord. 

assistente romy

Romy

Müller

Praktijkassistente

Ik ben geboren en getogen in Krimpen aan den IJssel en na de middelbare school bewandelde ik mijn route via de theaterschool, naar de horeca; waar ik op Aruba, in het westen van Australië en in Nederland heb gewerkt. Ruim vijf jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de zorgsector.

Nu ben ik als praktijkassistente, samen met Sonja, het eerste aanspreekpunt voor de cliënten. Ik vind het belangrijk om een veilige situatie te creëren, waarbij de cliënten zich gehoord en begrepen voelen en weten dat er altijd ruimte is voor laagdrempelig contact. Graag regel ik ook de administratieve zaken die voor jullie nodig zijn. Zoals het maken van controle of echo-afspraken en het verwerken van verwijzingen naar specialisten. Deze overige, veelal administratieve, werkzaamheden maken dat geen dag in het leven als praktijkassistente er hetzelfde uit ziet!

bol lichtgroen lijn
onze zorg van verloskundigen ijssel en lek

LEUK OM KENNIS TE MAKEN!

We zorgen ervoor dat je met ons allen kennis kunt maken tijdens de spreekuren, zodat je iedere verloskundige leert kennen. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens je controles door vaste verloskundigen gezien te worden.

Recensies