witte golf menu
vorm onder foto
lijntekening lichtgroen

Cursussen

Het kan prettig zijn om je voor te bereiden op je bevalling en het aanstaande ouderschap door middel van een cursus. In de regio zijn talloze cursussen die je kunt volgen. Het volgen van een cursus is niet verplicht, kijk naar wat er bij jou past.

cursus zwangerschap bevallen

Is een cursus iets voor mij?

Wat volgens ons van meerwaarde kan zijn aan het volgen van een cursus of het bijwonen van een voorlichtingsavond is dat je een realistisch beeld hebt over het verloop van een bevalling. Ook leer je wat het doel is van weeën en hoe je hier zo ontspannen mogelijk mee om kunt gaan. Daarnaast kan het ook leuk zijn om andere moeders te ontmoeten en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Voorlichtingsavond zwangerschap en bevalling

Iedere 6 weken organiseren wij in het gezondheidscentrum een gratis voorlichtingsavond. Welke fases heeft de bevalling? Hoe kun je je voorbereiden? Wat kun je verwachten van de kraamtijd? Tijdens de voorlichtingsavond krijg je antwoord op deze vragen en hoor je nog veel meer over de bevalling en de kraamperiode. Ook partners zijn van harte welkom. Je kunt je aanmelden op het spreekuur of je telefonisch aanmelden via de assistente.

Voorlichtingsavond Borstvoeding

Onze oud-collega Cora van Eijk werkt als lactatiekundige in de regio. Een lactatiekundige is een expert op het gebied van borstvoeding. Cora geeft eens per 3 maanden een voorlichtingsavond over borstvoeding bij ons in het gezondheidscentrum. De kosten zijn €25,00 per zwangere (je partner of iemand anders mag je gratis meenemen). Indien je aanvullend verzekerd bent wordt de avond vaak vergoed vanuit de kosten voor preventieve zorg. Voor de actuele data en aanmelden kijk je op de website van Cora. 

Cursussen

Bevallen in verbinding - MamaCoach (Krimpen a/d IJssel)
Michèle geeft cursussen ter voorbereiding op je aanstaande bevalling. Dit doet ze zowel op maat als in groepen met maximaal 4 zwangeren en hun partner. De groepscursus wordt meestal een keer per maand gegeven op maandagavond in het gezondheidscentrum. De privécursus wordt bij jou thuis gegeven. Michèle geeft met een nuchtere, reële kijk op bevallen de cursus vanuit haar ervaring en visie als verloskundige.

Zwangerschapsgym - Anita van der Zee (Krimpen a/d IJssel)

Zwangerschapscursus - Oefentherapie Cesar / Mensendieck (Krimpen a/d IJssel)

Yoga - In2yoga (Krimpen a/d IJssel)

Feldenkrais-Yoga voor zwangeren - Ria Heuvelman (Krimpen a/d IJssel)

Zwangerschapscursus - Samen Bevallen (Rotterdam, Gouda)

Eendaagse bevalcursus - Vallonne zwangerschapsbegeleiding (Zevenhuizen)

Hypnobirthing - Vallonne zwangerschapsbegeleiding (Zevenhuizen)

Goed om te weten: Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je vaak een gedeelte van je zwangerschapscursus vergoed.