witte golf menu
vorm onder foto
lijntekening lichtgroen

Ouderschap

Tijdens de zwangerschap zijn de meeste aanstaande ouders druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Er wordt veel over gelezen en er worden cursussen gevolgd. Wij vinden het erg goed dat hier veel aandacht aan wordt besteed, een goede voorbereiding kan heel nuttig zijn. Echter is een voorbereiding op de periode na de bevalling, het moment dat jullie ouders worden, ook erg belangrijk! 

ouderschap

Bereid jezelf voor op het ouderschap

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een opleiding of cursus voor volgen. Maar als het gaat om het worden van ouders en leren omgaan met je kind, dan wordt ervan uitgegaan dat dit vanzelfsprekend is. Niets is minder waar. Zeker wanneer je eerste kind wordt geboren zijn de eerste maanden vaak intensief. Deze periode staat in het teken van je kind leren kennen en wennen aan je nieuwe rol als ouder. Er bestaan vele ideeën over hoe je dit het beste aan kunt pakken. Er is helaas geen passende handleiding wat het beste werkt, ieder kind is anders. Duidelijk lijkt wel te zijn dat ieder kind gebaat is bij rust en regelmaat. Ook is het goed om te zorgen dat je een realistisch beeld hebt over wat je kunt verwachten van de eerste maanden met je pasgeboren baby. Hoe vind je weer een nieuwe balans? Welke emoties komen erbij kijken? Wat voor effect heeft de komst van een kind op je relatie? Ter voorbereiding kun je boeken lezen over dit onderwerp. We hebben een aantal geschikte boeken voor jullie op een rij gezet.

Woon je in Krimpen a/d IJssel? Dan biedt het CJG Rijnmond een gratis cursus aan ter voorbereiding op het ouderschap. Hier lees je meer over deze cursus: OuderTeam.

Woon je in Krimpen a/d Lek of Ouderkerk a/d IJssel? Dan biedt CJG Krimpenerwaard een gratis workshop aan: Ouderschap & Hechting met je baby.