witte golf menu
vorm onder foto
lijntekening lichtgroen

Collega’s in de geboortezorg 

Wij werken met verschillende partners samen om jou (en je gezin) zo goed mogelijk te begeleiden tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Hieronder vindt je een lijst van onze partners, mocht je meer over hen willen weten bekijk dan de websites.

geboortezorg collegas

Onze collega's in de geboortezorg

In de kraamtijd krijg je verzorging en ondersteuning van een kraamverzorgster. Ze leert je je baby te verzorgen, controleert jouw herstel en voert controles uit bij de baby zoals wegen en temperaturen. Je bent vrij om een eigen kraamzorgorganisatie te kiezen. Check ook bij je zorgverzekering of ze een overeenkomst hebben met de organisatie waar je jezelf inschrijft.

Wij werken samen met het echocentrum Bovenmaas Prenataal.

Echo’s vroeg in de zwangerschap en groeiecho’s op indicatie, kun je bij ons in de praktijk laten maken. Voor alle andere echo’s zullen wij jou verwijzen naar echocentrum Bovenmaas Prenataal. 

Voor pretecho’s en geslachtsbepalende echo’s kun je terecht bij diverse pretechobureaus in de regio.

We werken met name samen met het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel.

Verder ook met het Maasstad ziekenhuis en het Geboortecentrum Sophia te Rotterdam. Wil je meer weten over de verschillen tussen deze ziekenhuizen? Klik dan hier. Mocht je in een ander ziekenhuis willen bevallen? Bespreek dit met ons en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Een lactatiekundige is gespecialiseerd in borstvoeding. Soms is het fijn om naast onze zorg en die van de kraamzorg, de expertise van hen in te zetten. Heb je vragen ter voorbereiding op het geven van borstvoeding of ervaar je problemen met het voeden? Neem dan contact op met één van onderstaande lactatiekundigen.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG of consultatiebureau) neemt de zorg voor je kindje twee weken na de geboorte over. Wij verzorgen in overleg met de kraamzorg de overdracht. In de zwangerschap leggen zij via ons, indien gewenst, al contact met je voor de eerste intake. Anders gebeurt dat in de tweede week na de bevalling.  

Rondom een zwangerschap of moederschap vinden er ingrijpende veranderingen plaats in je leven. Loop je rond met bepaalde vragen, of heb je te maken met een gevoel van onzekerheid, stress, verdriet of angst? Neem dan contact met Michèle Noorland van Mamacoach Krimpen.

Als je zwanger bent en je hebt last van je onderrug of bekken, kan het verstandig zijn om naar een bekkenfysiotherapeut te gaan. Je hebt hier geen verwijzing voor nodig.  

Bij deze praktijken zijn bekkenfysiotherapeuten werkzaam:  

Mocht je kindje een voorkeurshouding hebben, zich veel overstrekken of erg veel huilen dan kan een osteopaat wellicht wat voor jullie betekenen. Over het algemeen worden de krachten tijdens een bevalling goed opgevangen door de bewegelijkheid van het babylichaam en de schedel. Maar wanneer deze krachten niet goed verwerkt kunnen worden kan dit problemen geven. Een gespecialiseerde behandeling van een osteopaat kan hierbij helpen.

Wij werken samen met HRC diëtisten voor specifieke zorg zoals zwangerschapsdiabetes. Voor andere zorgvragen kan je ook hier terecht.